Valnøtter

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter.

Oppbevaring

Valnøtter kan lett harskne og får da en bitter smak. Det er en god idé å oppbevare skrelte valnøtter i kjøleskapet mellom 0-4 °C.

Varebeskrivelse

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter. Treets frukter er grønne og de sprekker når de modner slik at nøtten løsner. Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne.

Bruksområde

Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt.

Egenskaper

Valnøtter inneholder mye umettet fett, B6 og kalsium. Valnøtter er en veldig god omega-3 kilde.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer