-
Bidos - Samisk reinsdyrgryte
Lettover 60 min -
Helstekt reinsdyrplomme (flatbiff)
Lett40-60 min -
Klassisk finnbiffgryte
Lett20-40 min -
Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter
Lettover 60 min -
Reinsdyr mørbrad med sautérte kantareller, rosenkål og gratinerte hasselbackpoteter
Lettover 60 min -
Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré
Lettover 60 min -
Reinsdyrstek med tyttebærsaus
Middelsover 60 min
Finnmark Rein – ferskt reinsdyrkjøtt fra Finnmark
Finnmark Rein er Norges største produsent av reinsdyrkjøtt, og Jacob's sin leverandør av ferskt reinsdyrkjøtt i sesong. Det utsøkte kjøttet kommer fra utvalgte dyr som beiter fritt i vill natur i Finnmark, der reinen trives best. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og beiter fritt hele året. De blir fulgt av reineierne sine gjennom de opptil 600 kilometer lange urgamle flytteveiene mellom de ulike årstidsbeitene.
I samisk kultur teller man åtte årstider, som er nært knyttet til reinens naturlige vandring og reineiernes oppgaver gjennom året. Den samiske årstidssyklusen har et eget navn – jahkodat.
Gjennom de åtte årstidene vandrer reinflokkene over store avstander i variert natur med forskjellige beiter. Alt det reinen spiser fra naturens ville spisskammere, setter en fantastisk smak på kjøttet. Hver reinflokk får derfor sin unike smak.
Foto: Knut Åserud
Reindriftssamene flytter sammen med flokken. De har dyp respekt og flere generasjoners kunnskap om dyrene og den naturen de lever i. Dette gir kjøtt av høy kvalitet og hos Jacob's er vi stolte av å tilby dette flotte reinkjøttet. Hvert stykke fra Finnmark Rein kan spores tilbake til distriktet det kommer fra. Lær mer om reindrift og distriktene på finnmarkrein.no.
Gode oppskrifter med reinsdyr:
- Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré
- Reinsdyrstek med tyttebærsaus
- Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter