Finnmark Rein – ferskt reinsdyrkjøtt fra Finnmark

Reinsdyr trives i Finnmark, og reindrift er en næring med lange tradisjoner knyttet til samene i Finnmark. I samisk kultur teller man åtte årstider, som er nært knyttet til reinens naturlige vandring og reineiernes oppgaver gjennom året. Den samiske årstidssyklusen har et eget navn – jahkodat.

Gjennom de åtte årstidene vandrer reinflokkene over store avstander i variert natur med forskjellige beiter. Hver reinflokk får derfor sin unike smak. Reindriftssamene flytter sammen med flokken. De har dyp respekt og flere generasjoners kunnskap om dyrene og den naturen de lever i. Dette gir kjøtt av høy kvalitet og hos Jacob’s på er vi stolte av å tilby dette flott reinkjøttet. Hvert stykke fra Finnmark Rein kan spores tilbake til distriktet det kommer fra. Lær mer om reindrift og distriktene på finnmarkrein.no.

Her finner du fire gode oppskrifter med reinsdyr:

- Bidos- samisk reinsdyrgryte

- Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré

- Reinsdyrstek med tyttebærsaus

- Klassisk finnbiffgryte