Finnmark Rein – ferskt reinsdyrkjøtt fra Finnmark

Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud

Finnmark Rein er Norges største produsent av reinsdyrkjøtt, og Jacob's sin leverandør av ferskt reinsdyrkjøtt i sesong. Det utsøkte kjøttet kommer fra utvalgte dyr som beiter fritt i vill natur i Finnmark, der reinen trives best. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og beiter fritt hele året. De blir fulgt av reineierne sine gjennom de opptil 600 kilometer lange urgamle flytteveiene mellom de ulike årstidsbeitene.

I samisk kultur teller man åtte årstider, som er nært knyttet til reinens naturlige vandring og reineiernes oppgaver gjennom året. Den samiske årstidssyklusen har et eget navn – jahkodat.

Gjennom de åtte årstidene vandrer reinflokkene over store avstander i variert natur med forskjellige beiter. Alt det reinen spiser fra naturens ville spisskammere, setter en fantastisk smak på kjøttet. Hver reinflokk får derfor sin unike smak.

Finnmark Rein Favrrosorda.jpgFoto: Knut Åserud

Reindriftssamene flytter sammen med flokken. De har dyp respekt og flere generasjoners kunnskap om dyrene og den naturen de lever i. Dette gir kjøtt av høy kvalitet og hos Jacob's er vi stolte av å tilby dette flotte reinkjøttet. Hvert stykke fra Finnmark Rein kan spores tilbake til distriktet det kommer fra. Lær mer om reindrift og distriktene på finnmarkrein.no.

Helstekt reinsdyrplomme

Gode oppskrifter med reinsdyr:

- Bidos- samisk reinsdyrgryte

- Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré

- Reinsdyrstek med tyttebærsaus

- Klassisk finnbiffgryte

- Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter

- Reinsdyrmørbrad med sautérte kantareller

- Helstekt reinsdyrplomme (flatbiff)