Hjort en delikatesse fra kyst-Norge
Hjort er en delikatesse som kan serveres på mange vis. Vi har samlet noen av våre beste oppskrifter.
Selv om hjorten vandrer og har trukket østover mot det norske innlandet, er det langs kysten fra Rogaland til Nord-Trøndelag den er mest utbredt, og det er her du finner de sterkeste mattradisjonene med hjort.
Den møreste delen er indrefileten som vi anbefaler å helsteke. Ytrefileten er velegnet til biffer og helstekning på samme måte som for storfe. Du kan også grave eller røyke ytrefileten. Entrecôte, flatbiff og mørbrad er også velegnet til stekte retter, mens forparten – bog, bryst, høyrygg og nakke egner seg best til retter som gryter og supper som du trekker eller baker ved lav temperatur over lang tid.
Tilbehør til hjort
Velg tilbehør fra naturen som sopp, bær og røtter når du lager mat med hjort, det løfter totalopplevelsen.
Her finner du noen av våre beste oppskrifter med hjort:
Gravet hjort med syltet soppblanding
Hjortecarré med sellerirotpuré, marinerte tomater og rosenkål