Hjort en delikatesse fra kyst-Norge

Selv om hjorten vandrer og har trukket østover mot det norske innlandet, er det langs kysten fra Rogaland til Nord-Trøndelag den er mest utbredt, og det er her du finner de sterkeste mattradisjonene med hjort.

Den møreste delen er indrefileten som vi anbefaler å helsteke. Ytrefileten er velegnet til biffer og helstekning på samme måte som for storfe. Du kan også grave eller røyke ytrefileten. Entrecôte, flatbiff og mørbrad er også velegnet til stekte retter, mens forparten – bog, bryst, høyrygg og nakke egner seg best til retter som gryter og supper som du trekker eller baker ved lav temperatur over lang tid.


Velg tilbehør fra naturen som sopp, bær og røtter når du lager mat med hjort, det løfter totalopplevelsen. Her finner du noen av våre beste oppskrifter med hjort:

Gravet hjort med syltet soppblanding

Einerrøkt hjort ytrefilet

Hjortemedaljong i mandelsmør

Hjortefilet med kastanjepurè