Norges beste burger og hjemmelagde pølser

Hjemmelaget burger er stort sett alltid godt, men den aller beste burgeren kan du kjøpe hos oss. Den både ser nydelig ut og smaker himmelsk.

Det er stor forskjell på burgere, og hos Jacob's mener vi du får de beste burgerne som er å oppdrive. Håndlagde og ferske hver dag, og du velger selv størrelse.

– Gullburgeren vi lager på Majorstuen er av renskåret, tørrhengt kjøtt fra entrecôtekam og ytrefilet som kvernes sammen én vei og rulles til en pølse. Vi skjærer akkurat den burgerstørrelsen du ønsker deg. Husk at det er burgeren som er stjernen i showet, så ikke drep den med for sterke smaker, sier Matz Orre hos Jacob's Majorstuen.

Han liker burgerne i fine burgerbrød og anbefaler Jacobs trøffelmajones på nederste burgerbrød, Sticky Fingers ketsjup, et tynt lag syltet rødløk (se oppskrift), klassisk isbergsalat i biter, plommetomat og ost på toppen av burgeren.

Orres smarte grilltips:

  •  Når grillen er skikkelig varm, gni inn risten med løk eller en sitronskive. Det vil gjøre at maten lettere slipper
  • Stek burgeren på varm sone og høy effekt og snu den to ganger
  • Når du har ønsket stekemønster på kjøttet, flytt over til indirekte varme og stek til ønsket kjernetemp (56-60 grader).

Pølser.jpg

Skikkelige pølser må til

Hos Jacob´s finner du et bredt utvalg av grovkvernede pølser, og Orre anbefaler å kjøpe kvalitet.

– Nøttepølse fra Jacob´s på Holtet er favoritten – grovkvernet svinekjøtt smaksatt med nøtter og nøtteolje, med utrolig god smak! Bør spises i lompe med dijonsennep, litt sprøstekt løk og helst butikkens egen potetsalat.

– Jacobs Utvalgte har en rå bratwurst - kjempegod med en godt krydret bakepotet med kryddersmør fra Jacobs Utvalgte og en enkel frisk salat. Perfekt med dijon, men også en litt søtere variant som Skånesennep. Jeg er også veldig svak for en god ostepølse. Grøstads er perfekt. Surret med tynnskåret Grøstad tørrsaltet bacon, Sticky Fingers ketchup, en god lompe og sprøstekt løk.

Godt tips! Skal du på piknik med engangsgrill, rist kullet over på den ene siden så du får en indirekte varmesone uten kull.