Slik bruker du produktene fra ASK

Er du på jakt etter noen gode tips til bruk av ASK-produktene, bør du stoppe opp ved delikatessedisken hos Jacob´s. Der kjenner de produktene og vet å kombinere disse med annet «snop» fra disken sin.

-Skal du invitere til spekemat blir det vanskelig å komme utenom ASKs produkter – de representerer en helt ny form for smak og kvalitet. Du kan gjerne si at kjøttbransjen har hengt litt etter en stund, og ASK har med sin produksjonsmetode utfordret den etablerte kjøttbransjen. Som eneste bedrift i Norge produserer de utelukkende økologisk spekemat. De møller for eksempel sitt eget krydder for at alle de gode aromaene skal bli med i pølsene. Og de salter og krydrer stykningsdelene én for én, så alle får samme unike kvaliteten, forteller delikatessemedarbeideren.

Han mener hjemmelagd pizza får en helt ny schwung med ASKs spekeprodukter som topping, og forteller at han gjerne skjærer opp Sleggesalami og Hockey – speket nakke, i løvtynne skiver hvis du ønsker det. Ellers er spekeproduktene deilige både på brødskiva, i en frisk sommersalat eller i kombinasjon med velsmakende oster, druer og paprika eller en nylaget italiensk salat. 

-Spekemat fra ASK Gård egner seg også godt til tapas. Både skinker og spekepølser er smakfulle og tar seg godt ut på bordet. De egner seg godt til å spises alene eller ha på brød med aioli. Forskjellige typer ost er også viktig på et tapasbord – fra den klassiske Manchego-osten til de bløte, som brie, chevre og mozzarella. Og så finnes det så mange gode norske oster som egner seg. Prøv Brilliant Brie fra Thorbjørnrud eller Høvding Sverre fra Orkladalen ysteri.