Ingen snarvei til god pulled

"Pulled" er et fantastisk utgangspunkt til et annerledes og velsmakende måltid, og det kan absolutt lønne seg å følge Rogers gode tips når du skal tilberede din egen "pulled".

Rogers 10 tips til perfekt resultat

  1. Gni inn kjøttet med amerikansk gul sennep eller en sennepsbasert BBQ-saus. Dette brukes for å få rub'n til å sitte bedre, og for å få en god bark
  2. Ha på rub og gni det godt inn i kjøttet. Bruk mye rub for enda bedre bark
  3. Legg deretter kjøttet i doble brødposer eller på et fat og dekk til. Punkt 1 til 3 kan med fordel gjøres en dag eller to i forkant
  4. Du trenger en stor grill med dryppanne for å samle fettet
  5. Stek lenge på svak varme (6-9 timer), da beholder du saftigheten i kjøttet. Low ans slow er det som gjelder
  6. Bruker du kullfyrt grill, sats på briketter av høy kvalitet. De brenner lengre. I tillegg kan det være lurt å bruke webers filis av kirsebærtre/frukttre, det gir en delikat røyksmak
  7. Kjøttet må ha en kjernetemperatur på 90-95°C for å kunne rives på en tilfredstillende måte
  8. Når kjøttet er ferdig, la det hvile i 30 minutter før du river
  9. Orker du ikke hele prosessen på grillen, steker du først tre timer på grillen (120°C), pakk deretter kjøttet godt inn i alufolie. Når kjøttet viser 90°C i kjernetemperatur, ta 90-graders-testen: Stikk en gaffel i kjøttet og vri den 90 grader. Hvis kjøttet løsner har du ferdig "pulled". Hvis den er ferdig, pakk alufolien godt igjen og la kjøttet hvile.
  10.  Supertips! Langtidsstek dagen før, kjøl helt ned, pakk inn i folie og legg i kjøleskapet, så kan du varme opp kjøttet langsomt i stekeovnen neste dag.

Det siste du gjør før servering er å rive kjøttet fra hverandre med to store gafler.

Se ordliste, kjøttstykker og steketider.