Kalkunbryst med rødbetsaus og steinsopprisotto

Kalkunbryst med rødbetsaus og steinsopprisotto
Lett
over 60 min

Lag en nydelig rett av kalkun. En fryd for både øyne og gane.

Slik gjør du

Beregn ca 200 gr kalkunbryst per pers. Brun kalkunbrystene i pannen og stek videre på 120 grader i ovn til kjernetemperaturen er 65 grader. La det hvile i 15 min.

Nellikglaserte småløk:

Skrell småløken, ha i en kasserolle sammen med vann, nellik, salt, sukker og smør. La det koke under lokk til løken er mør. Ta opp løken og kok væsken inn til sirupkonsistens. Ha løken tilbake i sirupen.

Appelsin- og chilisauterte rosenkål

Del rosenkålen i båter og sautér i en panne sammen med de andre ingrediensene til de er møre. Dryss over litt salt. Rosenkålen skal ha en frisk grønn farge.

Rødbetsaus

Skrell løken og rødbeten. Skjær rødbeten i små terninger. Finhakk løken og fres i olje. Tilsett rødbetene og la de frese med et minutt. Tilsett hvitvin og kok inn til det nesten er fordampet. Tilsett kyllingkraft og sukker og kok til rødbetene er møre. Bruk en blender eller stavmikser og kjør den jevn. Varm den opp og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.

Steinsopprisotto

Kjøp Superbra steinsopprisotto og følg instruksene på pakken. Veldig lettvint og veldig godt! (Her kan du erstatte noe av vannet i oppskriften med kyllingkraft).