Pyntekål

Pyntekål finnes i mange farger, fra alle nyanser av grønt, via gult til lilla og rødt. Pyntekål har en bitter smak og spises ikke. Den brukes kun til dekorasjon.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Pyntekål oppbevares best kaldt og tildekket for å hindre uttørring.

Varebeskrivelse

Pyntekål består av store, dekorative og krusete blad som danner fast knyttede hoder som er åpne i toppen. Pyntekål finnes i mange farger, fra alle nyanser av grønt, via gult til lilla og rødt. Pyntekål har en bitter smak og spises ikke. Den brukes kun til dekorasjon.

Bruksområde

Pyntekål brukes som dekorasjon. Skjær av snittflaten og legg den på en skål med vann. Den brukes som pynt på fat og på bord. Pyntekål er mer holdbar enn salat i for eksempel dekorasjoner.

Kvalitetskrav

Pyntekål skal være velutviklet, hel og frisk. Bladene skal ha en frisk farge og stokken skal være avskåret tett under bladfestet. Kålen skal være fri for jord og insekter.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer kål