Ovnsstekt kjebog med rotgrønnsaker

Ovnsstekt kjebog med rotgrønnsaker
Lett
over 60 min

Kje er mildt og mørt kjøtt som passer sammen med mange forskjellige smaker. Dette er en klassisk oppskrift med rotgrønnsaker og friske urter

Slik gjør du

Ovnstekt kjebog

Forvarm stekeovnen til 250 °C. La kjebogen ligge på benken for temperering mens ovnen blir varm.

Urtesmør

Smelt smøret, tilsett hvitvin og hakkede urter. Pensle kjøttet med blandingen. Brun kjøttet i ovnen ca. 10-15 minutter. Hell over resten av smør-vin-urteblandingen og skru temperaturen ned til 120 °C. La kjøttet ettersteke i ca. 1 ½ time. Øs kraften fra pannen over kjøttet med jevne mellomrom. Bruk steketermomenter. Bogen er klar ved kjernetemperatur 70 °C. Ta det ut av ovnen og la kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.

Stekte rotgrønnsaker

Skjær røttene i jevne terninger. Stek dem knapt møre i litt smør. Skjær kjøttet i pene skiver og server med rotgrønnsaker og stekesjy fra pannen.