Ovnsstekt kjebog med rotgrønnsaker
Kje er mildt og mørt kjøtt som passer sammen med mange forskjellige smaker. Dette er en klassisk oppskrift med rotgrønnsaker og friske urter
Slik gjør du
Ovnstekt kjebog
Forvarm stekeovnen til 250 °C. La kjebogen ligge på benken for temperering mens ovnen blir varm.
Urtesmør
Smelt smøret, tilsett hvitvin og hakkede urter. Pensle kjøttet med blandingen. Brun kjøttet i ovnen ca. 10-15 minutter. Hell over resten av smør-vin-urteblandingen og skru temperaturen ned til 120 °C. La kjøttet ettersteke i ca. 1 ½ time. Øs kraften fra pannen over kjøttet med jevne mellomrom. Bruk steketermomenter. Bogen er klar ved kjernetemperatur 70 °C. Ta det ut av ovnen og la kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
Stekte rotgrønnsaker
Skjær røttene i jevne terninger. Stek dem knapt møre i litt smør. Skjær kjøttet i pene skiver og server med rotgrønnsaker og stekesjy fra pannen.