Koteletter med stekte poteter og smørdampede grønnsaker

Koteletter med stekte poteter og smørdampede grønnsaker

Lett
20-40 min

Pannestekte svinekoteletter med smørdampede grønnsaker og stekte poteter med hvitløk og urter.

Slik gjør du

Krydre kotelettene og stek dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek på svakere varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Bruk gjerne grillpanne.

Poteter med hvitløk og urter

Vask potetene og del i to. Bland potetene med 2 ss olivenolje, salt og pepper.

Varm opp 2 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek hvitløken i 1 minutt. Tilsett potetene og rør rundt. Dekk med lokk. Stek potetene til de er møre, ca. 10-12 minutter. Rør en gang halvveis.

Ta av lokket og øk varmen noe. Stek potetene til de er lysebrune på overflaten, ca. 5-7 minutter. Rør om av og til.

Smelt smør i stekepannen og slå av varmen. Tilsett urtene og bland godt med potetene. Potetene serveres varme.

Smørdampede grønnsaker

Kok asparges og brokkolibuketter i 4 minutter i vann med salt og godt smør.