Koteletter med stekte poteter og smørdampede grønnsaker
Pannestekte svinekoteletter med smørdampede grønnsaker og stekte poteter med hvitløk og urter.
Slik gjør du
Krydre kotelettene og stek dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek på svakere varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Bruk gjerne grillpanne.
Poteter med hvitløk og urter
Vask potetene og del i to. Bland potetene med 2 ss olivenolje, salt og pepper.
Varm opp 2 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek hvitløken i 1 minutt. Tilsett potetene og rør rundt. Dekk med lokk. Stek potetene til de er møre, ca. 10-12 minutter. Rør en gang halvveis.
Ta av lokket og øk varmen noe. Stek potetene til de er lysebrune på overflaten, ca. 5-7 minutter. Rør om av og til.
Smelt smør i stekepannen og slå av varmen. Tilsett urtene og bland godt med potetene. Potetene serveres varme.
Smørdampede grønnsaker
Kok asparges og brokkolibuketter i 4 minutter i vann med salt og godt smør.