Sprøstekt ribbe

Sprøstekt ribbe
Lett
over 60 min

Her får du oppskriften på deilig ribbe med sprø svor.

Slik gjør du

Kjøp ribbe med ferdig rutet svor hos oss. Vi krydrer den også for deg, om du ønsker det. Ønsker du og krydre selv, gnir du ribben inn med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg den med svoren ned og dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

Fyll ca 5 dl i væske i en langpanne. Legg ribba i langpanne med svorsiden ned i vannet, og legg over folie. Damp den på 220 grader i 30 minutter.

Skru ned ovnen til 120 grader, snu ribba og legg den over på rist, med langpannen under. Stek den videre i 1-1,5 timer for tynnribbe og 1,5-2 timer på familieribbe/midtribbe, avhengig av tykkelse. Steketiden på ribben avhenger alltid av størrelse og ovn. Så skrur du over på grill i 3-4 minutter på 250 grader for å få den velkjente, sprø svoren – ikke vanskelig i det hele tatt! NB: Pass på så svoren ikke blir svidd.

Tips: Kraften som ligger igjen i langpannen passer ypperlig til saus.

La ribben hvile i 10-15 minutter før den deles opp. Serveres med sjysaus, rødkål eller surkål, kokte poteter, julepølse, sennep, svisker og stekte epler. God Jul!