Tynnribbe, midtribbe eller familieribbe?

Vi guider deg til riktig ribbe og hvordan den skal tilberedes.

Hva skal du velge og hva passer best for hvem?

Tynnribba kommer fra siden på grisen. Godt med fett og mye smak – dette er den klassiske juleribba.

Midtribba er hele siden av grisen med kotelettkam og ben. Her er det mye godt kjøtt, som er en del av ytrefileten. Men ikke glem at det er fett og svor som gir smaken!

Familieribba er som midtribba, med unntak av benet som er skåret av kotelettkammen. Familieribba er de siste årene blitt særlig populær blant barnefamiliene.

Steking av ribbe

Fyll ca 5 dl i væske i en langpanne. Legg ribba i langpanne med svorsiden ned i vannet, og legg over folie. Damp den på 220 grader i 30 minutter.

Skru ned ovnen til 120 grader, snu ribba og legg den over på rist, med langpannen under. Stek den videre i 1-1,5 timer for tynnribbe og 1,5-2 timer på familieribbe/midtribbe, avhengig av tykkelse. Vi gjør oppmerksom på at steketiden på ribben avhenger alltid av størrelse og ovn.

Skru over på grill på 250 grader de siste 3-4 minutter for å få den velkjente, sprø svoren – ikke vanskelig i det hele tatt! NB: Pass på så svoren ikke blir svidd.

Tilbehør til juleribba

Surkål, julepølse, medisterkaker, sossisser, mandelpoteter, sjy, rosenkål, gulrøtter, svisker, sylteagurk og flere sorter sennep med varierende styrke. Til jul har vi over 30 sorter sennep, og en skikkelig god sennep kan uten tvil toppe ribbemåltidet. Spør oss i kjøttdisken – vi vet hvilke som passer best til hva!