Svinefilet med godt følge

Svinefilet med godt følge
Lett
20-40 min

Ytrefilet av svin kan stekes hel eller deles i skiver. Kjøttet brunes først ved høy varme for så å etterstekes kort tid ved lav varme. Svinekjøtt er mørt og raskt å tilberede. Den har mild egensmak som gir uendelige variasjonsmuligheter. I tillegg er den rimelig i innkjøp.

Slik gjør du

1. Vask potetene godt, og del dem i fire eller seks biter. Kok i vann med salt til de er møre, ca.15 minutter. Slå av vannet og ha på urter. Rist litt på kjelen, og hold dem varme ved å legge på lokk.

2. Riv gulrøtter og eple på råkostjern eller kjør dem i foodprosessor. Bland sammen sukker, sitronsaft og yoghurt og bland dette lett inn i grønnsakene eller server det ved siden av. Dryss over hakkede solsikkekjerner eller nøtter.

3. Stek kjøttet sammen med margarin/olje i en stekepanne på begge sider. Etterstek dem på svak varme til det er gjennomstekt, 2-3 minutter.

Server med gulrotsalat og urtepoteter.