Svin ytrefilet med parmesan crust

Svin ytrefilet med parmesan crust
Lett
20-40 min

Mør ytrefilet av svin med sprø og smakfull panering, servert med sennepstekte småpoteter og sitronbrekkbønner.

Slik gjør du

Ytrefilet med parmesan crust

Fordel vispet egg, brødrasp og finrevet parmesan i hver sin skål. Krydre filetmedaljongene generøst med salt og pepper. Vend dem så i ost, deretter i vispet egg og tilslutt i brødsmuler. Varm 3 ss olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg i medaljongene og stek dem 5-6 minutter på hver side til de er gyllenbrune og får en kjernetemperaturen på 65ºC.

Sennepsstekte poteter

Varm ovnen til 200ºC. Rens og skrell løken. Del dem i to og skjær tykke skiver. Bland løk og poteter i en stor bolle. Rør sammen olivenolje, sennep, 2 ts salt og nykvernet pepper, og bland det inn i potet/løkblandingen. Ha blandingen på et bakepapir på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek i ca. 30 minutter til potetene er møre og lett brunet på utsiden. Dryss over finhakket bladpersille.

Sitronbrekkbønner

Rens brekkbønnene eller aspargesbønner, skjær av tuppene og vask godt. Stek dem i stekepanne med god olivenolje på mediumhøy varme i 3-4 minutter. Ha i saften av en halv sitron og smak til med salt og pepper.