Kyllingkjøttdeig, kalkunkjøttdeig

Kyllingkjøttdeig og kalkunkjøttdeig er et godt alternativ til vanlig kjøttdeig.  

Kyllingkjøttdeig og kalkunkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig. Det er et sunnere alternativ for deg som ønsker det.  

Steking av kjøttdeig

Hvis du steker en for stor porsjon kjøttdeig har stekepanna lett for å avkjøles, og kjøttdeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt: 
- Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen
- Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før kjøttdeigen legges i.
- La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre
- Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kjøttfarser og kjøttdeiger