Ribbe

matprat.no
matprat.no

Vi bruker gode råvarer hele året. Og ribbe er en slik råvare som er like godt på sommeren som på vinteren enten i form av spareribs og grillribbe eller juleribbe.  

Varebeskrivelse

Ribbe er en del av svinets side og kan deles inn i fem ulike deler:
Tynnribbe er ribbe uten kotelettkam.
Midtribbe er med kotelettkam.
Familieribbe er nesten det samme som midtribbe, men ryggbenet er fjernet og gjør den lettere å skjære opp. Familieribbe trenger litt lenger steketid enn tynnribbe.
Grillribbe er ribbe fra svin som er skåret på tvers. Grillribbe fåes ofte kjøpt ferdigkrydret, men smaker også godt med en grillsaus. Egner seg til grilling.
Spareribs er den benholdige delen av ribben hvor kjøttet sitter mellom ribbena.

Bruksområde

Tynnribbe, Midtribbe og familieribbe blir mest brukt som julemiddag. En undersøkelse fra Opplysningskontoret for kjøtt viser at 67 % av oss spiser ribbe på julaften. Ribbe stekes i stekeovn. Grillribbe og spareribs blir brukt mest i vår/sommehalvåret og grilles på grill.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer svineside