Sprøstekt ribbe med ribbesaus, mandelpoteter og rødkål

Lett
over 60 min

Ribbe stekt med sitrus og hvitløk er minst like god som den tradisjonelle ribben med salt og pepper, om ikke enda bedre. I denne oppskriften blir ribben saltet via tilberedningsmetoden, så du behøver ikke salte ribben tre dager i forveien. Server med god ribbesaus, mandelpoteter og rødkål.

Slik gjør du

Sitrus- og hvitløksstekt ribbe

Gni inn ribben med ristet malt pepper på begge sider før steking. Legg den med svoren ned i en langpanne og hell på 1 l vann. Den skal nesten være dekket av vann. Løft litt på ribben for å sikre at den også får litt vann under seg. Dryss over salt, revet limeskall, sitronskall, limejuice og sitronjuice. La en halv lime og en halv sitron ligge i pannen under steking.

Sett ribben i ovnen på 120 grader i 1,5 time.

Snu ribben med svoret opp og stek videre i ovnen på 120 grader i 1,5 time.

Sett så opp temperaturen til 150 grader og stek i 1 time.

Sett så opp temperaturen til 180 grader i 30 minutter.

Avslutt stekningsprosessen med å ta temperaturen opp til 220 gr og få den sprøe fine svoret. Stekes i ca. 10- 15 minutter. Kommer litt an på ovnen, men svoret vil da poppe opp. La ribben hvile litt.

Snu ribben og del ribben hvor beinene er kuttet fra før, og del deretter i passe porsjonsstykker.

Server med ribbesaus, mandelpoteter og rødkål.

Sprøstekt ribbe med ribbesaus, mandelpoteter og rødkål

Tips: Det er fullt mulig å lage ribben dagen før og varme den opp dagen etter. Det er også lettere å skjære den opp når den er kald. Vanligvis varmes den da opp på 150 grader og den er fortsatt like sprø.

Ribbesaus

Oppskriften gir ca. 1 l saus.

Brun smøret til det får en nøtteaktig farge og ha i melet. Jobb det godt inn i ca. 1 minutt uten at det blir brent. Sil inn litt og litt av ribbekraften, slik at du ikke får klumper.

Ha i fløten og la det småkoke i 20 minutter for å koke ut melsmaken. Tilsett evt. sukkerkulør til ønsket farge.

Mandelpoteter

Potetene kokes møre i lettsaltet vann.

Hjemmelaget rødkål

Snitt rødkålen i tynne strimler.

Hell gløgg, vann og eplejuice i en kasserolle, og ha i snittet rødkål. Du skal ikke se væsken i kasserollen, for kålen krymper etter hvert.

Ha i en kanelstang, et laurbærblad og saften av en halv appelsin.

Kok helt ned til kålen er mør og væsken har blitt til sirup og nesten er borte, ca. 2-3 timer. Koker den tom for væske, så etterfyller du. Pass på at den ikke brenner seg.

Tips! Rødkålen kan fint lages dagen før servering.