Dekk bordet riktig

I begynnelsen var bordet bare en treplate eller planke. Og duk og serviett var to sider av samme sak. I dag legger vi ofte litt mer tid i det å pynte bordet.

Tidligere skulle alle festbord dekkes tradisjonelt med hvit duk, hvite tøyservietter og hvite stearinlys. I dag kan du gjøre som du vil, alt er tillatt. Bruk gjerne 2-3 farger som passer sammen med din stil og anledningen. Pass på at dekorasjoner og lysestaker ikke er så høye at gjestene ikke kan se hverandre eller snakke sammen over bordet. Skal du servere gourmetmat anbefales hvite eller ensfargede tallerkener, da blir maten blikkfanget og gjør seg best. Tallerkenene må du kjøpe i en egen forretning om du ikke skal ha papptallerkener, men lys og deilige råvarer får du hos oss.

Hvordan dekke bordet

 

  

    Suppe, hovedrett og dessert
    Brødtallerken settes på den venstre siden av kuverten.

 

  

    Suppe, forrett, hovedrett og dessert
    Bestikk plasseres utenfra og inn i den rekkefølge det
    skal brukes.

 

 

  

    Suppe, hovedrett, ostebrikke og dessert
    Glass fra høyre til venstre. Vannglasset ytterst til høyre. 

 

(Kilde: www.kokk.no)