Slik bruker du tørr pasta

Tørr pasta er den vanligste typen pasta som finnes, og er laget av hvetemel og vann. Den er enkel å tilberede og har en lang holdbarhetstid, noe som gjør den til et populært valg for mange hjemmekokker.

Det beste med tørr pasta er at den er rask og enkel å tilberede, og at den har en lang holdbarhetstid. Tørr pasta er et praktisk alternativ for hverdagsmiddager og kan tilberedes på bare noen få minutter, noe som gjør den til en favoritt i mange hjem.

Ypperlig til både enkle og kompliserte pastaretter

Tørr pasta er svært allsidig og kan brukes i en rekke forskjellige pastaretter, fra enkle pastaretter med tomatsaus eller pesto, til mer komplekse pastaretter med kjøtt, grønnsaker og sauser. Tørr pasta kommer også i en rekke forskjellige former og størrelser, slik at du kan velge akkurat den typen pasta som passer best til retten du ønsker å lage.

lasagne.jpgTørr pasta er supert å bruke om du skal lage middag til mange. I lasagne for eksempel er det tørr pasta som stort sett brukes.

Koketid på tørr pasta

Koketiden for tørr pasta varierer avhengig av størrelse og tykkelse, men det tar vanligvis mellom 8-12 minutter å koke tørr pasta i kokende vann. Det er viktig å følge med på klokken for å unngå å overkoke pastaen.

Holdbarhet på tørr pasta

Tørr pasta kan lagres i kjøkkenskapet i flere måneder, avhengig av type pasta og lagringsforhold. Se på datomerkingen på pakken for å sikre at pastaen fortsatt er frisk og av god kvalitet. Er den merket med "best før" betyr det at produsenten mener pastaen er på sitt beste før datoen som er satt, men at den den kan være spiselig og holde god kvalitet lenge etter merkedatoen hvis den er lagret på riktig måte og er godt emballert.

Mengde fersk pasta per person

Mengden tørr pasta som trengs per person avhenger av størrelsen på porsjonen og typen pasta. En vanlig tommelfingerregel er å bruke 75-100 g tørr pasta per person for en hovedrett, og litt mindre for en forrett eller siderett.