Slik bruker du fersk pasta

Det beste med fersk pasta er den myke, delikate teksturen og den rike smaken. Fersk pasta har en konsistens som er vanskelig å matche med tørr pasta, og den er også mer porøs, noe som gjør at den tar opp mer smak og saus. Dette gjør at fersk pasta er en flott base for retter med rike sauser og smaksrike ingredienser.

Fersk pasta er laget av egg og mel, noe som gir den en helt annen smak og tekstur enn tørr pasta som vanligvis er laget av durumhvete og vann. Dette gjør at fersk pasta kan formes og kuttes i en rekke forskjellige former, slik at du kan variere rettene dine og lage noe nytt og spennende hver gang.

God i retter med få ingredienser

Fersk pasta kan brukes i en rekke forskjellige pastaretter, fra enkel pasta med olivenolje og hvitløk, til rike og kremete pastaretter med sjømat eller grønnsaker. Fersk pasta fungerer også godt med sauser som er basert på krem eller smør. Ønsker du å få frem pastaens rike smak og myke tekstur er fersk pasta det beste valget, og det fungerer spesielt godt i retter med få ingredienser. 

Kyllingbryst med pasta og hvit balsamico saus.jpgHvit balsamico-saus er supergodt til pasta - prøv oppskriften kyllingbryst med pasta og hvit balsamicosaus

Koketid på fersk pasta

Koketiden for fersk pasta er kortere enn for tørr pasta, og varierer avhengig av størrelse og tykkelse. Vanligvis tar det mellom 1 og 3 minutter å koke fersk pasta, så pass på å følge med under kokingen.

Holdbarhet på fersk pasta

Fersk pasta kan lagres i kjøleskapet i noen få dager, men bør spises så snart som mulig for best smak.

Mengde fersk pasta per person

Mengden per person avhenger av størrelsen på porsjonen og typen pasta. Som en generell regel kan du regne med ca. 100-150 gram pasta per person.