Fersk pasta vs tørr pasta

Hos oss finner du alltid et stort utvalg av både tørre og ferske varianter pasta. Begge variantene har sine fordeler og ulemper når det kommer til smak, tekstur og matlaging. I denne artikkelen lærer vi deg mer om forskjellene mellom tørr pasta og fersk pasta, og gir deg tips om når du bør velge hvilken variant.

Pasta er en av verdens mest populære matretter, og det finnes et bredt utvalg av ulike typer. De to vanligste typene pasta er tørr pasta og fersk pasta. Mens tørr pasta stort sett er produsert av durumhvete og vann, er fersk pasta laget av egg og mel. Her vil vi se nærmere på forskjellene mellom de to, og når det er best å bruke hver variant.

Tørr pasta - holdbar og allsidig

Tørr pasta er den vanligste typen pasta, og det er fordi den er holdbar og allsidig. Tørr pasta kan lagres i flere måneder, og det er enkelt å koke den til perfeksjon. Den har en fast tekstur, og er godt egnet til å bli servert i en rekke ulike sauser og retter.

Fersk pasta - rik og smakfull

Fersk pasta er laget av egg og mel, og har en kortere holdbarhet enn tørr pasta. Den ferske pastaen har en rik og smakfull smak, og en mykere tekstur enn tørr pasta. Pastaen kan være fylt med alt fra ost og kjøtt til grønnsaker og sjømat, og kan serveres med en rekke forskjellige sauser.

Tagliatelle med hjerteskjell.jpg

Når bør du bruke tørr pasta?

Tørr pasta er et godt valg når du lager store porsjoner av pasta. Det er også enkelt å lagre og enkelt å tilberede, noe som gjør det til en praktisk løsning når du lager mat til mange. Tørr pasta fungerer også godt i retter med kraftige smaker, som tomatsaus eller pesto.

Når bør du bruke fersk pasta?

Fersk pasta er best når du vil at pastaen skal være en viktig del av retten din. Ønsker du å få frem pastaens rike smak og myke tekstur er fersk pasta det beste valget, og det fungerer spesielt godt i retter med færre ingredienser. Fersk pasta fungerer også godt med sauser som er basert på krem eller smør.

Kort oppsummert: Hva du velger å bruke avhenger av retten du lager og hvilken smak og tekstur du vil oppnå.

Prøv gjerne disse 5 italia inspirerte oppskriftene neste gang du har pasta på menyen:

Eller kanskje du ønsker å lage pastaen selv? Her finner du en enkel oppskrift på hjemmelaget pasta.