Hjemmelaget majones

Lett
under 20 min

Lag hjemmelaget majones på få minutter med stavmikser. Trikset er å romtemperere alle ingrediensene, og ikke løfte stavmikseren mot toppen for raskt. Oppskriften varieres med urter eller hvitløk for mer smak.

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.

Ha eggeplommer, hvitvinseddik og dijonsennep i et høyt beger eller i en bolle. Deretter heller du forsiktig i oljen i en tynn stråle. Bruk stavmikser til å blande alt raskt sammen. Ikke løft stavmikseren mot toppen for raskt.

Blir basen for tykk kan du blande i noen få dråper vann, og hvis den blir for tynn kan du piske inn mer olje. Smak til med salt og pepper.

Majones kan enkelt varieres:

Basilikummajones: du trenger en halv potte med frisk basilikum som hakkes opp og blandes inn i majonesen. Her kan du også velge å bruke andre krydderurter dersom du skulle ønske det.

Hvitløksmajones: Bland inn to finhakkede hvitløksfedd. Her kan du også smake til med litt ekstra dijonsennep om ønskelig.

Mango- og chillimajones: ikke ha worchestshiresaus i basen. I stedet trenger du en spiseskje mangochutney, en halv mango skjært i små biter og en halv rød chili. Noen dråper tabasco kan også tilsettes dersom du ønsker det. Bruke en stavmikser eller bland sammen for hånd.