Hjemmelagede konfektkuler
Sjokoladetrøfler smaker herlig og passer både til julekaffen og som julegave. Ikke er de vanskelig å lage heller.
Slik gjør du
Rist hasselnøttene i en tørr og varm stekepanne til skallet sprekker og begynner å bli svart. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle og gnikk bort det meste av skallet. Avkjøl noe. Legg bort 1 dl til garnering.
Mix sammen nøtter og solsikkefrø i en kjøkkenmixer til du får fine smuler. Tilsett tranebær, dadler, kakao og vann. Mix sammen til en fin konsistens. Form massen til små kuler og legg dem på et fat.
Finhakk hasselnøttene som skal brukes til garnering. Smelt sjokoladen I vannbad. Rull kulene i sjokoladen og deretter i de finhakkede nøttene. Oppbevares kjølig.
Tips! Du kan fint bytte ut hasselnøttene med kanel eller kokosmasse. Eller hva med å lage noen av hver?