Laktoseredusert lettmelk

Laktoseredusert lettmelk er godt egnet for personer med laktoseintoleranse. Den passer godt som drikke og i matlaging.

Laktoseredusert lettmelk er homogenisert og ultrapasteurisert (UHT). Det meste av melkesukkeret (laktosen) er spaltet og omdannet til glukose og galaktose ved hjelp av laktaseenzym. Det gir melken en noe søtere smak enn vanlig lettmelk.

Søt på smak 

Denne melken kan bl.a. brukes i baking, sauser/stuinger, grøter, melkedesserter og drikker. Siden den laktosereduserte melken er litt søtere på smak, vil dette kunne prege enkelte retter.

Lang holdbarhet

Laktoseredusert melk har en holdbarhet på 4 måneder før emballasjeåpning. En åpnet kartong med laktoseredusert melk har holdbarhet som vanlig fersk melk (ca. én uke ved ideell temperatur).

Kan oppbevares i romtemperatur

På grunn av at produktet et aseptisk tappet kan det i utgangspunktet oppbevares i romtemperatur. Dette gjør at produktet er ypperlig ved bruk i matlaging hvor man f. eks. ikke har tilgang på kjølelagring (f.eks. hyttetur). Bare husk at den laktosereduserte melken er litt søtere på smak enn den vanlige søtmelken.

Melken kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Husk å tine den langsomt i kjøleskap. Bruk den til baking og matlaging etter den har vært i frysen, for den friske melkesmaken endres ved frysing.

 

Kilde: melk.no

Råvarer søtmelk