Skummet melk

Skummet melk er lavpasteurisert melk hvor fettet er fjernet. Fettinnholdet er 0,1 %. På grunn av det lave fettinnholdet er det ikke nødvendig å homogenisere denne melken.

Skummet melk brukes i baking, sauser/stuinger, grøter, melkedesserter, drikker m.m. Myndighetene i Norge anbefaler at man til daglig drikker de magre melkevariantene – det vil si blant annet skummet melk. Til matlaging og av og til ellers kan man selvsagt unne seg litt helmelk.

Like lite fett som i en slangeagurk

De magreste melketypene har nesten like høyt innhold av næringsstoffer som helmelk, selv om mesteparten av fettet er fjernet. Skummet melk inneholder omtrent ikke fett i det hele tatt, bare 0,1 %. Det er like lite som i slangeagurk.

11 dagers holdbarhet

Melk er ferskvare. Søtmelksprodukter som lettmelk er de melkeproduktene som har kortest holdbarhet og det er også for disse at endringene etter utgått holdbarhet vil skje raskest og være mest merkbare. Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for vanlig melk. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning. 

Melk kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Tines langsomt i kjøleskap. Bruk den til baking og matlaging etter den har vært i frysen, for den friske melkesmaken endres ved frysing. 

 

Kilde: melk.no

Råvarer søtmelk