Smaksatt melk

Smaksatt melk er i hovedsak produsert for å drikkes. Noen smaksatte melkeprodukter er laktoseredusert (som for eksempel skolemelken med kakaosmak) - et bra alternativ for personer med laktoseintoleranse. Smaksatt melk har i tillegg ofte lang holdbarhetstid.

Smaksatt melk som fås kjøpt hos oss er fremstilt på to forskjellige måter enten i form av UHT-varmebehandling (Ultra høy temperatur) eller høypasteurisering. Denne smaksatte melken er tilsatt forskjellige smaker og fremstilt av melketyper som inneholder fra 0,1 % til 1,5 % fett.

Sukkerinnholdet (inkludert alle sukkerartene) varierer fra 4,7 g til 9 g per 100 g vare. Det finnes noen varianter som er laktoseredusert og kun tilsatt fruktose, og noen er i tillegg beriket med vitamin D.

God holdbarhet

Smaksatt melk som har igjennomgått en UHT-prosess, men som er tappet på emballasje, har en holdbarhet på 4–8 uker hvis det oppbevares ved 0-4 °C i uåpnet tilstand.

Smaksatt melk som er høypasteurisert har en holdbarhet på ca 18 dager ved oppbevaring ved 0-4 °C i uåpnet tilstand. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.

 

Kilde: melk.no

Råvarer søtmelk