Lettmelk

Lettmelk er lavpasteurisert og homogenisert med et fettinnhold fra 1 – 1,5% fett, avhengig av produsent.

Lettmelken har et standardisert fettinnhold. Lettmelk er ved siden av helmelk den melken som gir den fyldigste smaken til ulike retter. Melk brukes i baking, sauser/stuinger, grøter, melkedesserter, drikker m.m. Myndighetene i Norge anbefaler at man til daglig drikker de magre melkevariantene – det vil si blant annet lettmelk.

11 dagers holdbarhet 

Melk er ferskvare. Søtmelksprodukter som lettmelk er de melkeproduktene som har kortest holdbarhet og det er også for disse at endringene etter utgått holdbarhet vil skje raskest og være mest merkbare. Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for vanlig melk. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning. 

Melk kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Tines langsomt i kjøleskap. Bruk den til baking og matlaging etter den har vært i frysen, for den friske melkesmaken endres ved frysing.

 

Kilde: melk.no

Råvarer søtmelk