Fastost
Vi i Jacob´s ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av ost. Fastost er en av mange spennende ostetyper som du finner hos oss.
Varebeskrivelse
Denne familien er stor og uensartet. Her vil vi finne alt fra halvfaste oster som Raclette og Tilsiter til de veldig faste Parmesantyper. Ostene har som regel lang modning og god holdbarhet. Det er viktig at hele store oster lagres på riktig måte. Dette gjøres ved å holde en stabil temperatur på 3–6 °C, og stabil luftfuktighet (opp mot 95 %). Ved lengre tids lagring bør ostene snus regelmessig.
Slik skjærer du osten
Faste hvitoster skjæres vanligvis med ostehøvel eller streng. Ønskes det et litt annet smaksuttrykk, kan den skjæres i større biter eller tykkere skiver. Ved deling av større kompakte oster, bør du prikke godt ned i osten med en tykk liten kniv, før du deler den i to.
Egnet tilbehør
Sharonfruktkompott, honning, kvede- og honningpuré, aprikospuré og druegele.