Manchego 9 og 12 mnd
Manchego [Mansjegå] er kanskje Spanias mest kjente fastost. Den er produsert i CastillaLaMancha-området, av melken fra den nøysomme og tilpasningsdyktige Manchasauen.
Varebeskrivelse
Melken er pasteurisert. Denne Manchego-osten er modnet i ca. 9 mnd. og 12 mnd. før eksport. Manchego er smaksrik og har en elegant aroma av saueost. Den er noe salt med en lang og mild ettersmak av nøtter. Skorpen på osten er blank, vokset og preget av fletting. Manchego blir mer kornet (ostekrystaller) og saltere, jo lengre den lagres. Osten har svært lang holdbarhet når den oppbevares riktig.
Bruksområde
Manchego egner seg utmerket til riving og til dryss over sauser, supper, nudel og pastaretter, samt gratinering. Den kan også brukes som dessert, forrett, i salater, eller som snacks hvor man skjærer osten opp i biter.
Utvalget kan variere fra butikk til butikk.