Saftig vinterbakst

Få ting slår duften som sprer seg på kjøkkenet i det man tar ut et brett med nystekt hvetebakst fra ovnen en kald vinterdag. Sett på ovnen og bli inspirert!

Når kulda brer om seg utendørs, blir husets kjøkken gjort om til et samlingspunkt for familien med fokus på gode råvarer og hjemmebakst. Da kan det være lurt med noen ekstra triks i ermet for å få baksten ekstra god.

Hvetekringle
Luftig hvetekringle med et dryss melis er aldri feil.

Hev deg til perfeksjon

Korrekt heving er nøkkelen til suksess. Mange som baker hjemme hever for kort tid fordi de ser at deigen begynner å tørke. Trikset er å heve på et fuktig sted eller å bruke en sprayflaske til å væte underveis. 

Håndteringen av gjæret er også avgjørende. Fersk gjær må ikke være i kontakt med salt eller sukker da det trekker fuktigheten ut av gjæren, det samme gjelder for olje som legger seg rundt cellene og hindrer kontakt.

Du må også bruke ekte smør! Det går ikke an å jukse seg til den ekte smørsmaken med margarin. 

SjokoladestjerneFyll gjerne hvetebaksten med sjokoladepålegg, syltetøy eller vaniljekrem. her har vi brukt sjokoladepålegg og formet deigen til en sjokoladstjerne.

Bakemjølk

En annen ingrediens som gjør baksten ekstra saftig og luftig er økologisk bakemjølk fra Rørosmeieriet. Bakemjølka er god og mild og er laget med Rørosmeieriets unike tettekultur og kjernemelk fra produksjonen av Røros Smør™. Dens unike fettkomponenter bidrar til at melken får særskilte emulerende egenskaper. Ekte kjernemelk, eller buttermilk, er en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden. 

Her får du tre gode oppskrifter på deilig hvetebakst som du kan kose deg med:

Hvetekringle

Sjokoladestjerne

Sticky buns med karamell