Ceviche av lysing
Lysing er en smakfull hvit fisk. Den er en perfekt hverdagsfisk som er både rimelig og enkel å tilberede. Lysing er løs i konsistensen og passer veldig godt til denne oppskriften. Ceviche er rå fisk som blir "kokt" i syren av lime eller sitron.I denne oppskriften er det sparsomt med grønnsaker, men her er det bare å la fantasien slippe løs.
Slik gjør du
Vi anbefaler at lysingfileten legges i fryseren over natten (12 timer) før du bruker den, siden den ikke skal varmebehandles.
Skjør lysingen i i biter på 1 cm. Legg bitene i en bolle og hell over limesaft og olivenolje. Bland godt.
Finhakk chili (uten frøene hvis du ikek ønsker den for sterk), grovhakk koriander, skjær papayaen i biter og strimle sukkerertene. Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er gylne.
Når fisken har ligget i marinaden i 15 minutter, blandes resten av ingrediensene inn. Smak til med salt og evt. pepper.
Denne retten passer utmerket som et lite måltid eller lunsj, som forrett eller mellomrett.