Frikassé av lange med urtehollandaise
Lange er en smakfull hvit fisk. Den er en perfekt hverdagsfisk som er både rimelig og enkel å tilberede. Bruk Lange i en deilig frikassé med hollandaisesaus. Sausen kan du lage selv eller kjøpe ferdig - ettersom hvor god tid du har!
Slik gjør du
Frikassé av lange
Varm opp sausen i en kjele (om du ikke lager den selv), og tilsett finhakkede urter. Smak til med salt, pepper og sitron.
Skjær fisken i staver, ca. 4 cm. lange. Skrell og rens alle grønnsakene og skjær i tynne strimler.
Kok opp lettsaltet vann, og trekk fisken og grønnsakene i vannet i underkant av tre minutter. Hell av vannet.
Legg fisken og grønnsakene i en dyp tallerken og hell sausen over.
Hollandaisesaus
Klarnet smør: smelt smør i en liten kjele på lav varme og sett det til avkjøling slik at melkestoffet legger seg på bunn. Hell fettet over i et rent litermål. Unngå å få med bunnfallet.
Ha vin, løk, eddik og laurbærblad i en liten kjele. Kok inn til halv mengde, sil av.
Ha eggeplommene i en bolle og pisk sammen. Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca. 80-90 grader, og pisk kraftig til det blir luftig og tykt, nesten som eggedosis (når du kan "skrive" ole med vispen er den klar).
Ta bollen ut av vannbadet, sett den på benken og spe sakte med klarnet smør under kraftig pisking. Smak til med salt, pepper og sitronssaft.