Smørstekt kveitefilet med sellerirotpuré

Lett
20-40 min

Smørskummet kveite med sellerirotpuré og halve tomater. Med smørskumming slipper du å vende fileten i pannen, men steker den ene siden kun med varmt smør som du har over med en skje.

Slik gjør du

Smørskummet kveite

Del kveitefileten i fire porsjonsbiter à 150 gram og krydre med salt og pepper.

Brun smøret, det skal ikke brennes, sammen med et fedd bakt hvitløk. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned.

La steke i ca. 4-5 minutter, litt avhengig av tykkelsen på stykkene. Hold stekepannen av og til på skrå, og hell det skummende, sydende smøret over fisken med en skje hele tiden. Slik tilføres fisken varme, og du trenger ikke å vende på stykkene. Målet er en fin, gyllenbrun farge. Bruk god varme, men ikke la smøret bli for brunt. Trekk pannen av varmen og la fisken hvile i pannen etter steking.

Varm fisken opp igjen mens du blander sammen sellerirotpuréen. Del tomater i to og stek med fisken det siste minuttet før servering. Kryst litt sitronsaft over fisken.

Topp fisken med litt basilikum og server med selleripuré, stekte tomater og litt smør fra pannen som saus.

Tips! Stekt rødløk og fennikel smaker også godt til sammen med tomatene.

Sellerirotpuré

Skrell selleriroten og skjær den i små terninger. Kok selleriroten i melk tilsatt en knivsodd vaniljefrø fra fersk vaniljestang. Kok til selleriroten er mør.

Smørstekt kveitefilet med sellerirotpuré

Sil av en del av melken, slik at puréen ikke blir for bløt. Bruk en stavmikser (eller food processor) og kjør selleriroten sammen med en spiseskje smør eller nøytral, mild olje som peanøttolje, til en god puré. Ha i litt mer melk om pureen blir for grov. Smak til med Maldonsalt og ristet pepper.

Tips: Skallet fra selleriroten har utrolig god smak og er supert å bruke i en god kraft.