Kveite - en ekte gourmetfisk

Kveite er en ekte gourmetfisk å ha på middagsbordet. Ikke bare smaker det godt, den er også lett å tilberede og svært næringsrik.

Kveite er blitt en favoritt i restauranter og ved spisebord i hele verden. Mange velger denne velsmakende fisken til en spesiell anledning for å vise at man virkelig setter pris på sine gjester, men den kan også spises til hverdags.

Kveita har saftig og hvitt kjøtt. Den er svært næringsrik og har en mild smak som utfyller aromaen til andre ingredienser. Den er full av proteiner og vitaminer og har et høyt innhold av Omega 3-fettsyrer. Fisken tåler lagring veldig godt – og blir faktisk bare bedre hvis den får ligge noen dager.

Hel kveite.jpg

Bredt bruksområde

Det kritthvite, flotte kjøttet har en fløyelsmyk konsistens og svak sødmesmak – og det er fettet som er selve ”godteriet”. Det er ekstremt godt og sunt med masse fiskeoljer og proteiner. 
Kveite er litt mektigere enn torsk, men kjøttet er litt finere i konsistensen enn på torsken og det spiller liten rolle hvor på fisken du skjærer ut et stykke. For barn og voksne som er redde for fiskeben, er kveita ideell. Den har en stor beinstruktur som er enkel å fjerne slik at du får et helt beinfritt fiskemåltid. 

Vanlig tilberedning av kveite er å skjære den i skiver og trekke i gryte, men den kan også bakes i ovn, grilles, stekes i panne og graves. Fisken holder fasongen godt både kokt og stekt.

Lær mer om tilberedning av kveite

Grillet kveite.jpg

Godt tilbehør

Kveita er svært anvendelig og passer med mye tilbehør, og her er det selvsagt smak og behag som bestemmer. Stekt fennikel, grønnkål, saltbakte rødbeter og hjemmelagd potetmos er veldig godt til. Avslutter du med safransaus, setter du prikken over i-en. Dette er en fin miks av tilbehør som verken stjeler smaksopplevelsen av den deilige kveita eller ødelegger for hverandre. Ellers smaker det alltid godt med kokte poteter, sandefjordsmør, brokkoli og smørdampet gulrot til. Eller hva med sommergrønnsaker, couscous, risotto eller pasta?