Rosastekt tunfisk med cæsarsalat
Start med dressingen - den tar lengst tid.
Lettstekt tunfisk passer veldig godt sammen med en klassisk cæsarsalat med hjemmelaget dressing. Server retten som en mettende lunsj eller en lett hovedrett til middag.
Slik gjør du
Hjemmelaget cæsardressing
Finhakk hvitløk og ansjos, mos det gjerne sammen med en gaffel.
Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli nesten like tykk som en majones. Smak til med noen dråper worcestershire sauce, salt og pepper.
Cæsarsalat
Snitt salaten, men la noen blader være hele.
Bland sammen salat, halvparten av dressingen, pinjekjerner og en håndfull revet parmesan. Avslutt med litt kvernet sort pepper og dryss over friske urter.
Rosastekt tunfisk
Krydre tunfisken med salt og pepper. Stek på middels høy varme i et par minutter på hver side. Den skal være godt rosa i midten, med varm.
Anrett salaten på tallerken og skjær tunfisken i 3-4 skiver og legg på. Server resten av dressingen ved siden av.