Dampede blåskjell med kokos og lime

Dampede blåskjell med kokos og lime
Lett
under 20 min

En deilig blåskjellrett med smak av Asia.

Slik gjør du

Se over blåskjellene. Fjern de som er knust.

Finkutt løk, chili, hvitløk og ingefær. Husk at disse skal være med i retten når den serveres, så kutt jevnt og fint.

Pisk fløten stiv.

Sett en stor gryte på platen og gi full varme. Tilsett litt soyaolje og fres løk, chili, hvitløk og ingefær til det er gyllent. Ha i hvitvin. Kok godt opp. Nå skal det være full fart i gryta. Legg i blåskjellene og ha på lokk. Dampes i 4 minutter til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut av gryta. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes, resten spises. Tilsett kokosmelk i kraften som er igjen i gryta. Vend inn stivpisket fløte og varm til kokepunket. Tilsett limesaft og koriander. Smak til med salt.

Hell sausen over blåskjellene og server.