Potet- og purreløksuppe
Server gjerne godt brød ved siden av suppen. Krutonger og bacon passer godt i suppen.
Potetene gjør denne suppen kremet og purren gir en deilig sødme, noe som har gjort denne til manges favoritt. Deilig som en høst rett, men egner seg også bra som forrett.
Slik gjør du
Del purren på langs og skyll den under kaldt, rennende vann. Skjær poteter og purre i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres hvitløk, purre (spar gjerne litt purre til servering) og potet til alt blir blankt.
Tilsett buljongen, kok opp og la det koke under lokk til alt er helt mørt. Kjør grønnsakene til en jevn puré med en stavmikser, eller kjør alt i en hurtigmikser.
Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper. Spe suppen med litt vann eller buljong hvis den virker veldig tykk.
Fres resten av purren i litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Server suppen med litt ekstra purre, brødkrutonger, hakket gressløk og noen dråper olivenolje.