Granny Smith

Granny Smith er et av verdens mest populære grønne eple og har sprøtt, hvitt fruktkjøtt med syrlig aroma. God holdbarhet.

Oppbevaringstemperatur

1 - 2°C

Oppbevaring

Holdbarhet på epler kan variere en del i forhold til sort, dyrkningsland og lagringsbetingelser. Epler kan lagres i månedsvis på velegnede lagre for dette, så tabellen tar for seg oppbevaring i butikken. Tidlig høstede epler har en noe kortere holdbarhet enn de senere sorter som høstes mot slutten av september. For all oppbevaring er det viktig å holde temperaturen så lav som mulig og riktig luftfuktighet.

Varebeskrivelse

Spiseeple, drikkeeple, bakeeple, kokeeple; granny smith er eplet til alt godt! Granny smith er et saftig eple med frisk og syrlig smak.

Bruksområde

Granny Smith er godt naturell, men egner seg også svært godt til matlaging med sitt høye syreinnhold.   I salater vil du oppdage at det gir både syre, sødme og ”crunch” i tillegg til at det holder lenge på fargen. Det egner seg også godt i paier, eplesauser og ikke minst til juice. For friskpresset eplejuice er noe helt annet enn den du kjøper på kartong.

Egenskaper

Eple er kalorifattig og rik på fiber. Når det gjelder vitaminer og mineraler har ikke eplet så høyt innhold, men siden vi spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Flest C-vitaminer finner vi rett under skallet, så spis epler med skallet på. Det kan også nevnes at lagringsepler inneholder noe mer C-vitaminer enn de tidlige sortene.

Kvalitetskrav

Eple skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Det skal være helt og blankt, ha stilken på, og uten tegn til innskrumpning eller mørke flekker. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted, men størrelsen i kassen skal være jevn. Det er også verdt å merke seg at de fleste norske sorter bør ha en lang og varm sommer for å få best smak og utseende.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer epler