Pink Lady

Pink lady er en av de nye sortene tofarget eple. Den har klare røde striper på gul bakgrunn og dette gir eplet et skinnende utseende.

Oppbevaringstemperatur

1 - 2°C

Oppbevaring

Holdbarhet på epler kan variere en del i forhold til sort, dyrkningsland og lagringsbetingelser. Epler kan lagres i månedsvis på velegnede lagre for dette, så tabellen tar for seg oppbevaring i butikken. Tidlig høstede epler har en noe kortere holdbarhet enn de senere sorter som høstes mot slutten av september. For all oppbevaring er det viktig å holde temperaturen så lav som mulig og riktig luftfuktighet.

Varebeskrivelse

Det eksklusive pink lady-eplet sies å være verdens beste eple - en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet.   Eplet er velduftende og har en svært søt, aromatisk smak. Balansen mellom syrlighet og sødme er nærmest perfekt.

Bruksområde

Pink lady-eplene er meget gode å spise naturell. De egner seg også godt i salater, til ost og også til varmebehandling. Men det er nesten synd å koke eller bake dette eplet. Det er jo en smaksopplevelse i seg selv.

Egenskaper

Eple er kalorifattig og rik på fiber. Når det gjelder vitaminer og mineraler har ikke eplet så høyt innhold, men siden vi spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Flest C-vitaminer finner vi rett under skallet, så spis epler med skallet på. Det kan også nevnes at lagringsepler inneholder noe mer C-vitaminer enn de tidlige sortene.

Kvalitetskrav

Eple skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Det skal være helt og blankt, ha stilken på, og uten tegn til innskrumpning eller mørke flekker. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted, men størrelsen i kassen skal være jevn. Det er også verdt å merke seg at de fleste norske sorter bør ha en lang og varm sommer for å få best smak og utseende.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer epler