Romanesco

Romanesco kan ved første øyekast se ut som en grønn blomkål, da fasongen er helt lik, men bukettene har en spiss form og ikke rund, slik grønn blomkål har.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Romanesco av god kvalitet egner seg godt til lagring forutsatt at omgivelsene er optimale. Dette krever høy luftfuktighet, lav temperatur og beskyttelse mot lufttrekk. Etylenpåvirkning kan unngås ved filming av varen.

Varebeskrivelse

Romanesco kan ved første øyekast se ut som en grønn blomkål, da fasongen er helt lik, men bukettene har en spiss form og ikke rund, slik grønn blomkål har. Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har først kommet på markedet de senere årene. Smaken er mild og fin og minner om blomkål.

Bruksområde

Romanesco brukes på samme måte som blomkål. Den egner seg godt til å spises rå, kokt, gratinert eller frityrstekt. Rå romanesco kan deles opp i små buketter og brukes i grønnsaksfat, som tilbehør i salater eller som ren snacks. Kokt romanesco egner seg bra til kjøtt- og fiskeretter. Da romanesco lett kan miste noe av fargen under tilberedning, er det viktig at den forvelles riktig og at bukettene har lik størrelse.

Egenskaper

Romanesco er som blomkål mager kost, med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Den er mettende og fiberrik.

Kvalitetskrav

Romanesco skal være fast, tett og sprø. Fargen skal være lys grønn. Bladene skal være friske og sprø uten tegn til bladløsning eller misfarging. Romanesco må behandles forsiktig. Den får ellers lett mørke flekker.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer kål