Tidligkål, Nykål

Tidligkål kalles også for nykål eller sommerkål og har det samme latinske navnet som hvitkål. Tidligkål har den samme runde formen som hvitkål, men hodet er noe løsere og den har et mye lavere fiberinnhold.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Holdbarheten er kortere enn for vanlig hvitkål.

Varebeskrivelse

Tidligkål kalles også for nykål eller sommerkål og har det samme latinske navnet som hvitkål. Tidligkål har den samme runde formen som hvitkål, men hodet er noe løsere og den har et mye lavere fiberinnhold. Tidligkål er en av de tidligste sortene på markedet om våren og er en meget attraktiv vare når den kommer.

Bruksområde

Brukes som annen kål og er nydelig kokt eller smørdampet.

Egenskaper

Ernæringsmessig kan sommerkål sammenlignes med hvitkål.

Kvalitetskrav

Hvitkål skal ha tett knyttede, tunge hoder med glatte ytterblader. Kålhodet skal være helt og jevnfarget, uten sår og revner. Bladene skal være flekkfrie, sprø og saftige og ha en frisk farge. Stokken skal være avskåret tett under bladfestet. Kålen skal være fri for jord og insekter.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer kål