Rettich (bestillingsvare)

Rettich er en variant innenfor reddikfamilien. Rettich finnes i flere farger, fasonger og størrelser, men mest vanlig er hvit avlang rettich. Den kommer opprinnelig fra Asia, men dyrkes nå også i Europa.

Utenlandske navn

Rettich

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Rettich har best holdbarhet ved lagring så langt ned mot 0°C som mulig og høy luftfuktighet.

Varebeskrivelse

Rettich er en variant innenfor reddikfamilien. Rettich finnes i flere farger, fasonger og størrelser, men mest vanlig er hvit avlang rettich. Den kommer opprinnelig fra Asia, men dyrkes nå også i Europa. Hvit rettich kan bli opp til 50 cm lang og veie flere kilo. Den spesielle smaken hos alle varianter rettich kommer av at den inneholder sennepsolje.

Bruksområde

Rettich skrelles før bruk. Den kan deretter spises naturell raspet som råkost, kuttet i staver til dipp eller i skiver i salat. Rettich kan brukes som grønnsakspålegg på linje med agurk eller kokes som grønnsak til kjøtt og fiskeretter. Nydelig å smørdampe. Rettich kan også brukes til dekorasjon.

Egenskaper

Rettich er kalorifattig og inneholder noe C-vitaminer. Beskjedent forbruk gjør at dette ikke har noen ernæringsmessig betydning. Rettich holder godt på hvitfargen etter skrelling.

Kvalitetskrav

Rettich skal være hel, hard og uten mørke eller bløte flekker. Fruktkjøttet skal være fast, hvitt, sprøtt og friskt.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer rotgrønnsaker