Reddik

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina. Redikk er en samling av flere rotdelikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Reddik skal lagres kjølig med høy luftfuktighet. Holdbarheten kan variere noe avhengig av om bladene er skåret av eller ikke. Pakket vare kan også holde seg lenger da dette beskytter mot uttørring.

Varebeskrivelse

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina. Redikk er en samling av flere rotdelikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer. Mest brukt er det vi kaller for sommerreddik hvor formen er kulerund og fargen rød. Vi har også vinterreddik som er en noe mindre kjent variant. Den ligner på en gulrot i form og er rund og avlang med en lysere rød farge. Reddik har en frisk og noe sterk smak. Dette kommer av at den inneholder sennepsolje.

Bruksområde

Reddik vaskes først i kaldt vann. De kan deretter spises naturell hele, i skiver eller kuttet til salat. Reddik er godt tilbehør til ost og hører således til et ostebord sammen med druer, kiwi og stangselleri. Den kan også spises sammen med dipp, som pålegg eller kokes i 10 - 15 minutter og serveres som varm grønnsak til kjøtt og fisk.

Egenskaper

Reddik er kalorifattig og inneholder noe C-vitaminer. Likevel gjør beskjedent forbruk at dette ikke har noen ernæringsmessig betydning.

Kvalitetskrav

Siden reddik finnes i forskjellige varianter kan det generelt sies at knollene skal ha fast, hvitt fruktkjøtt og være saftige. De må videre være hele og harde uten bløte eller mørke flekker. Sommerreddik som ofte kommer i bunt, skal ha friske grønne blader.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer rotgrønnsaker