Aromasopp
Aromasopp er en sjampinjongvariant som også kalles for brun sjampinjong. Navnet aromasopp kommer av at smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos hvit sjampinjong.
Oppbevaringstemperatur
0 - 2°C
Oppbevaring
Aromasopp må lagres mørkt og kjølig. All frisk sopp har kort holdbarhet og bør derfor oppbevares mest mulig ideelt for å oppnå lengst holdbarhet.
Varebeskrivelse
Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter. Ettersom de er uten klorofyll er de nødt til å få sin næring fra annet eksisterende organisk materiale. Viltvoksende sopp finner vi mest på skogsbunn eller på råtnende trestammer. En del soppvarianter kan dyrkes i mørke vekstrom, på sekker av kompost eller sagflis. Det finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle er etter hvert blitt handelsvare. Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.
Bruksområde
Aromasopp har mange bruksmuligheter. De kan stekes og serveres sammen med kjøttretter og brukes i gryteretter, til wok eller i saus.
Egenskaper
Sopp inneholder B-vitaminer og kalium i tillegg til en del andre mineraler og sporstoffer.
Kvalitetskrav
Aromasopp skal ha en lukket hatt og ha en lys til mørkere brun farge i hatten. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke flekker. De skal også være saftige uten tegn til innskrumpning eller slimdannelse. Størrelsen kan variere, men dette har ikke noe å si på kvaliteten så lenge de kriterier som her er nevnt overholdes. Aromasopp vokser ikke vilt.
Råvareinformasjon fra frukt.no