Biff på grillen

Nå som det er sol og varme i luften, er det på tide å slenge noen skikkelige biffer på grillen. Men hva slags kjøttstykke egner seg best som biff?

En god biff bør være 2-4 cm tykk før grilling og minimum 250 gram. Bruk fortrinnsvis indrefilet, ytrefilet, entrecôte og mørbrad av storfe, men flatbiff av kalv er også veldig godt! Hvis dyret har god marmorering, blir det best smak. Entrecôten er mest smakfull av disse stykningsdelene, men biff er generelt godt på grill. Dessuten er det lett å få et godt resultat. Ellers kan vi anbefale å langtidsgrille bibringe og høyrygg – veldig spennende! Husk for all del å temperere kjøttet først.

Slik lykkes du med biff.

biffer liggende.jpg

Marinering

Liker du å marinere, bør du la kjøttet ligge to dager i marinaden. Men husk å tørke av marinaden før du legger kjøttet på risten. Når biffen er ferdig grillet, krydrer du den med salt, pepper og en skikkelig god olivenolje. Dropp grillsausen. Supergodt!