Grøstad gris

Mens 95 prosent av norske griser holdes innendørs i binger, lever en gjeng glade griser det gode liv ute på Grøstad gård i Vestfold. De har frihet, sollys, masse frisk luft og får mye mosjon på store områder ute på beite og i skogen. Purkene som skal føde får til og med privatliv i sin egen lille lune fødehytte!

Grisene til Gry Beate Knapstad på Grøstad gård lever det gode liv ute i engene. Hennes filosofi er at grisene skal ha det godt fra fødsel til slakt. Derfor lever de økologiske frilandsgrisene på Grøstad et fullverdig liv med stor grad av frihet. De grynter fritt rundt både ute og inne, og bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Griser som lever slik blir både spreke og harmoniske, de er ikke stresset og får en mye bedre smak enn vanlig svin. 

Gry og gris.jpg

Familieliv i grisehytte

God smak og god dyrevelferd hører tett sammen. Se bare på hvilket behagelig og familiekjært liv Grøstadpurkene lever. De bor utendørs, og hver purke med grisunger har sin egen lille hytte med mye tørr halm. Der søker de ly for vær og vind når de ønsker det. Purkene har høy livskvalitet og lever naturlig ved å bygge reir, rote, vasse og lete etter mat. Grisungene har også fordeler ved et fritt liv. De er sammen med moren og dier opptil åtte uker, forteller hun. 

Grøstad griser.jpg

Fra kjøttpålegg til Italiensk landpølse

Grøstad gård tilbyr en rekke økologiske kvalitetsprodukter. De produserer kjøttpålegg, steker, spennende pølseprodukter som Italiensk landpølse, engelsk frokostpølse og ungarsk pølse. Gode grove skinkeburgere, kokt skinke, leverpostei, diverse fileter, bacon, ribbe, medisterpølse og medisterkaker. Og flere spennende økologiske produkter fra Grøstad er på trappene, så det er bare å glede seg. Prøv Grøstadprodukter neste gang du skal ha noe godt svinekjøtt.