Koteletter med stekte poteter og smørdampede grønnsaker
![Koteletter med stekte poteter og smørdampede grønnsaker](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/thhnlqd076ie4p3a4pfo.jpg)
Pannestekte svinekoteletter med smørdampede grønnsaker og stekte poteter med hvitløk og urter.
Slik gjør du
Krydre kotelettene og stek dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek på svakere varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Bruk gjerne grillpanne.
Poteter med hvitløk og urter
Vask potetene og del i to. Bland potetene med 2 ss olivenolje, salt og pepper.
Varm opp 2 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek hvitløken i 1 minutt. Tilsett potetene og rør rundt. Dekk med lokk. Stek potetene til de er møre, ca. 10-12 minutter. Rør en gang halvveis.
Ta av lokket og øk varmen noe. Stek potetene til de er lysebrune på overflaten, ca. 5-7 minutter. Rør om av og til.
Smelt smør i stekepannen og slå av varmen. Tilsett urtene og bland godt med potetene. Potetene serveres varme.
Smørdampede grønnsaker
Kok asparges og brokkolibuketter i 4 minutter i vann med salt og godt smør.