Kyllingbryst delux

Kyllingbryst delux
Vanskelig
over 60 min

En deilig luksus middag til helgen

Slik gjør du

Begynn med potetene. Vask potetene, de skal brukes med skall. Kutt av ca. 1 centimeter av hver ende og del de i 2. Ha de så i brødformen med olje, smør, en halv neve med frisk timian, hvitløk, salt og 6 drag med pepperkvern. 180 grader i 45 min eller til du stikker i de med kniv og ikke føler motstand. Deretter tas de opp og legges på rist så fettet får dryppet av.

Mens potetene er i ovnen Skrell og rens selleriroten. Kutt grovt i terninger og kok den helt mør i fløte(nok så det dekker) og smør. Sil av mesteparten av væske og miks i blender til slett og jevn purè. Smak til med salt, og eventuelt jevne konsistensen med litt av fløten som sellerien kokte i. Puttes i en kjele så du lett kan varme den opp igjen før servering.

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek så kyllingbrystene gyldne i pannen med smør eller margarin til gylden farge.

Nå burde potetene være ferdige. Ta de ut og sett ovnen på 120 grader og stek brystene til kjernetemperatur på 58 grader eller cirka 35-45 min. La de hvile i 10-15 min innen servering.

Mens kyllingen er i ovnen Sjalottløk sjy Kok opp sausen og smak til med honning, smør, finkuttet sjalottløk, sitron og eventuelt litt salt og pepper. Når kyllingen når temperatur på 40 grader settes potetene inn til varming.

Når kyllingen hviler Stek baconet i små terninger til det blir gyldent i olje, ha på smør og vann, la det koke opp og ha i strimlet kål og finkuttet løk. Smak til med salt og pepper og sett til siden. Husk på at kålen gjerne kan ha litt tyggemotstand. Varm purè og saus på lav varme. Når kyllingen har hvilt ferdig kuttes den opp i fine skiver. Anrett med kål under kyllingen, purè på siden sammen med saus og potet.